Haluammeko lisää työpaikkoja ja yrityksiä Vihtiin?

07.06.2021

Miten saada Vihtiin uusia yrityksiä ja niiden tuomaa elinvoimaa?

Nopea katsaus Vihdin kunnan nettisivuilla paljastaa karun totuuden.  Vihti ei osaa myydä eikä markkinoida itseään yrityksille. Nettisivujen perusteella Vihdin kunnan yritysyhteistyö vaikuttaa valitettavasti jääneen jonnekin kaukaisille vuosikymmenille. Pääkaupunkiseudun kehyskuntana meillä on valtavasti hödyntämätöntä potentiaalia.

Oppia voisimme ottaa muista kehyskunnista, esimerkiksi Nurmijärvestä tai Järvenpäästä. Nurmijärvellä on selkeästi kuvattu "tuotekortit" jokaisesta yritysalueesta. Niistä käy ilmi minkälainen alue on kyseessä ja mitä toimialoja sieltä löytyy. Järvenpää käyttää monipuolisesti videoita, havainnekuvia, klusterikuvauksia sekä infografiikkaa hyödykseen. Molemmat edellä mainituista ovat kyenneet viime vuosina pärjäämään kasvussa.

Nyt on korkea aika toimia ja ottaa Vihdissä uusi kurssi kohti kasvua ja elinvoimaa - vai mitä ajattelet?

 Ohessa muutama käytännön vinkki, jotka saa ottaa kunnassamme käyttöön vaikka heti.

  • Jokaisesta yritysalueesta tehdään tuotekortit. Hinta, etäisyydet valtateihin, lähikaupunkeihin, lentokenttään ja satamiin.
  • Etusivulle napakka hissipuhe ja kuvaus videon muodossa : Miksi sijoittua Vihtiin?
  • Yritystonttien hintatason laskua on harkittava. Meillä ei ole raidetta. Nurmijärvellä on annettu selkeä "tuotetieto" alueista ja hinnat merkittävästi Vihtiä alemmat. Halutaanko myydä ja saada yrityksiä Vihtiin vai ei?
  • Visiokuvat havainnekuvia käyttäen alueista esille. Yrityksiä kiinnostaa, mitä muita toimialoja tietyllä yritystontti- alueella on. Tämä tieto pitää olla heti saatavilla.
  • Kunnassa on tehtävä aktiivisesti töitä myös ulkomaisten yrityksien houkuttelemiseksi kuntaan. Otetaan mallia vaikka Järvenpään AI-hankkeesta.
  • Tehdään vahvaa yhteistyötä muiden KUUMA kuntien kanssa. Erityisesti Helsingin seudun ja Suomen rajojen ulkopuolella.
  • Tehdään vahvaa yhteistyötä korkeakoulujen kanssa ja valitaan yritysklusteri, jolle markkinointi kohdennetaan. Me emme pärjää, jos myymme kaikkea kaikille. Matkailuala, luonto, maaseutu ja lentokenttä - hyödynnetäänkö alkuun vaikka näitä?