Laadukkaat koulun houkuttelevat kuntaan asukkaita- sisäilma-asiat kuntoon

03.06.2021

Laadukkaat koulut houkuttelevat kuntaan asukkaita. Ne myös kykenevät houkuttelemaan itselleen parhaat työntekijät. Viidakkorumpu koulujen laatutasosta kulkee vanhempien välillä nopeasti.

Yksi tärkeä koulun johtamisen kokonaisuuteen vaikuttava tekijä on sisäilma ja siihen liittyvien tilanteiden ja häiriöiden johtaminen.

Kuntaliiton selvityksen mukaan 18 %:ssa koulujen kokonaisneliömäärästä ja 10-30 % kunnista ilmoittaa kuntien rakennusten sisäilmatilanteen haastavaksi tai vaikeaksi. 

Meillä Vihdissä tämä ongelma on valitettavan tuttu. Sisäilma puhututtaa ja aiheuttaa huomattavia sähläyskustannuksia kuntatalouteemme. 

Palavereita pidetään, viestintää korjaillaan, opetushenkilöstö kuormittuu vanhempien viestittelystä, tilapalvelu tutkii kiinteistöjä ja niiden historiaa, oireilevat lapset ja heidän perheensä yrittävät selvitä koulunkäynnistä oirekirjon kanssa, terveydenhoitaja kirjaa oireita ja vastaa huolestuneisiin kysymyksiin, lehdistö kirjoittaa ja asukkaat yrittävät saada selville kuka puhuu totta. 

 Kuntaliiton suosituksena onkin pohjata kaikki tehtävät korjaustoimenpiteet tutkittuun tietoon. 

Lopulta tulee nimittäin paljon halvemmaksi tilata mahdollisimman ripeästi kuntokartoitus - nopeasti - kuin seurailla oireita, kuormittaa henkilöstöä epäselvyydellä, korjailla huhupuheita ja rauhoitella eri osapuolia. 

Kerralla kuntoon ja ripeästi toimeen.

#vihti #koulut #sisäilma #vetovoima #pitovoima #elinvoima #kerrallakuntoon