KESTÄVÄ LIIKKUMINEN VIHDISSÄ

25.02.2021

Voisiko meillä täällä Vihdissä palkita paljon pyöräileviä tai käveleviä Vihtiläisiä vaikka uimahallin alennuslipuilla? Voisiko meillä olla kestävään liikkumiseen kannustava mobiilisovellus? Mitä luulet, lähtisikö paikalliset yrittäjät antamaan alennusta palveluistaan vaikka tällaisessa mobiilisovelluksessa?

Omalla ehdokkuudella haluan edistää kestävän liikkumisen mahdollisuuksia kunnassamme. 

Kevyen liikenteen väylien kehittäminen kylien ja Nummelan välille on elinvoiman kannalta tärkeä toimi. Kylät ovat kuntamme ehdoton vetovoima erityisesti pk-seudulta väljempään asuinympäristöön haluavien houkuttelemiseksi.  Resurssipohjaisen strategian näkökulmasta, luonnonläheisyys on oikeastaan tärkein vetovoimatekijämme. Luonnonläheisyys arjen liikkumisessa kaipaa nyt Vihdissä vahvistusta.

Kirkonkylän ja Nummelan välille on saatava turvallinen kevyen liikenteen väylä jo lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä valtiolta on myös saatavissa avustuksia kevyen liikenteen kehittämiseksi. Otetaan ne käyttöön.

Tiesitkö muuten, että Vihdissä on kevyen liikenteen väyliä 5.1% tieverkosta. Meillä on siis varaa parantaa, mikäli haluamme edistää kestävää liikkumista ja kuntamme vetovoimaa asuinpaikkana.

#vihti #liikenyt #kestäväliikkuminen #elinvoima #digitalisaatio